Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57 
Ništa
Home Naslovnica

Warn

Pogledao sam tisuće slika, pregledao more filmića, ali neopisiv je osjećaj koji može pružiti siimulator plamenih udara

Goran Batušić, DVD JASTREBARSKO

Info

Seminar „Opasnosti od plamenih udara" u Simulatoru plamenih udara na kruta goriva - Kako gdje i zašto?

Pretraživanje i spašavanje u zadimljenim prostorima
Autor Mario Rogina   

U vremenu od 07.- 08.prosinca 2012. godine, u organizaciji VP Grada Ivanić Grada i međunerodne organizacije Atemschutzunfaelle. eu održan je seminar pod imenom Pretraživanje I spašavanje u zadimljenim prostorima.

Obzirom da su u seminaru uz vatrogasce iz hrvatskih vatrogasnih postrojbi (VP Grada Ivanić Grada, JVP Zagreb, JVP Varazdin, JVP Krapina, DVD Makarska) sudjelovala i četvorica vatrogascaca iz Avignona (Francuska) kao i instruktori iz njemačkih vatrogasnih postrojbi, seminar je dobio međunarodni karakter.

Raspored seminara bio je zgusnut te je bio podjeljen na dva osnovna dijela (teoretski i praktični). Teoretski dio odrađen je u predavaoni, dok je praktični bio podjeljen ne nekoliko scenarija koje su priredili instruktori iz organizacije Ateschutzunfaelle. Osnovni cilj seminara bio je usmjeren na način postupanja vatrogasaca prilikom unutarnje navale i postupka na koji navalna grupa  ili vatrogasci u nevolji mogu tražiti pomoć.

Također su uvježbavane tehnike spašavanja i izvlačenja vatrogasaca iz zatvorenog prostora na više načina, promjena i izmjena izvora zraka za unesrećene gasitelje, načini samospašavanja, kao i tehnike pretraživanja različitih vrsta prostora u kojima se mogu naći gasitelji.  Prezentirana je oprema koju je moguće koristiti prilikom takvih intervencija. Ne radi se o posebnoj opremi za spašavanje već o opremi koju vatrogasne postrojbe posjeduju, a vrlo lako i jednostavno se može koristiti u svrhu spašavanja i pretraživanja (užad, vatrogasne cijevi, gurtne, sjekire, .......).

Dojmovi i povratne informacije svjedoče da je tema seminara. Obzirom da se u većini vatrogasnih postrojbi ne raspolaže sa dovoljnim brojem ljudi u smjenama da bi se primjenili ili preuzeli  standardni operativni postupci iz Njemačkih postrojbi, tehnike spašavanja i pretraživanja svakako je potrebno prilagoditi.

VP Ivanić Grad tijekom godine će oragnizirati nekoliko seminara na tu temu,a termini će biti objavljeni na internetskim stranicama SPU Hrvatska.

 

Posljednji komentar

 

Obavještavamo članove da mogu naručiti majice kratkih i dugih rukava sa novom prišivkom SPU Hrvatska.Ovdje

 

 

Sigurnost na obuci

safety

Sponzori

Pastor group
td_sito
belmetlogo
mimi_logo_r1_c1
<<  Listopad 2011  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Što slijedi....

Anketa

DAli ćete ići na SPU
 

Slučajna slika

IMG_2297
IMG_2297
Kategorija: 200905 Instruktori2 Split - Makarska

Knjiga gostiju

guestbook

Kontaktirajte nas

contact_us_r1_c1

Multimedija

onama