Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 74 
Ništa
Home Naslovnica

Warn

“Premda će poneki vatrogasac s pravom reći da ni jedan požar nije isti, vrijednost ovakve obuke priznata je svugdje u razvijenom svijetu već nekoliko desetaka godina. Ona bi trebala biti samo jedan segment kompleksne vatrogasne obuke u svakoj modernoj vatrogasnoj postrojbi“.

Siniša Jembrih, JVP Zagreb

Info

Seminar „Opasnosti od plamenih udara" u Simulatoru plamenih udara na kruta goriva - Kako gdje i zašto?

Završila sezona uvježbavanja 2011.
Autor SPU Hrvatska!   

cestitka_2011_500

Kako to inače biva, kako se bliži kraj kalendarske godine i završetak požarne sezone na probalju, vatrogasci svoje slobodno vrijeme koriste za obuku i dodatna usavršavanja. Tako su se krajem godine i aktivnosti Komisije za SPU-UPVH (na praktičnom polju) pojačale.

Tijekom Listopada su u Majkovima (vježbalištu dubrovačkih vatrogasaca) za njihove instruktore održani dodatni ulasci u simulator . Vrijeme nas je poslužilo pa je u tri izrazito naporna dana odrađeno 10 kvalitetnih ulazaka u simulator. Rezultat: Vježbalište SPU- 6 spremno za vršenje obuke! Nakon toga, održan je izrazito uspješan seminar u sklopu kojega su odrađeni instruktorski dani na kojima je prezentirana tehnologija zaštitne odjeće tvrtke Texport, rezultati medicinskih istraživanja i prijedlog daljnjeg razvoja obuke u SPU.U dva dana seminaru je nazočilo 80 vatrogasaca iz 30 vatrogasnih postrojbi. Krajem studenog i dva vikenda u prosincu u Ivanić Gradu na SPU -1 odrađena su još tri osnovna seminara o opasnostima plamenih udara . Polaznici iz JVP Grada Šibenika(16), Grada Iloka(10), Grada Čazme(4) i Grada Drniša(5) odradili su dvodnevne seminare. Povratne informacije od polaznika bile su više nego dobre. Naime, ankete koje polaznici ispunjavaju nakon završenog seminara govore koliko su vatrogasci zainteresirani za takvu vrstu obuke.

Ako rezimiramo 2010.godinu, možemo reći da je bila relativno uspješna. Obuka u SPU-a polako se širi i postaje dio praktične obuke u vatrogasnoj svakodnevici. Ukratko, u tekućoj 2010. godini u Ivanić Gradu odrađeno je osam osnovnih seminara na temu: „Opasnosti od plamenih udara“ kroz koje je prošlo 70-tak vatrogasca iz 9 vatrogasnih postrojbi. Nadamo se da će im obuka koristiti u budućem radu, prepoznavanju opasnosti kao spriječavanju nastanaka plamenih udara.

Komentari
Traži
dsgsdfhfg95  - Shaun   |Registered |2012-08-04 19:18:55
of the original ones as the replica Armani Watches are almost the same in
the appearance or even the same durable in performance.
Furthermore, people can enjoy this luxury feeling at a most favorable
price floor length beaded half sleeve one shoulder fashion sheath omega seamaster replica with apple custom made in long island length sleeve cuffed slender hot
sheath tag fake watches with violet Custom made tea length length sleeve jewel petite old
fashioned tight replica watches rolex chocolate online sale basque tank strapless mature tight rolex watch replica with hourglass wholesale in clarksville tn .
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Posljednji komentar

 

Obavještavamo članove da mogu naručiti majice kratkih i dugih rukava sa novom prišivkom SPU Hrvatska.Ovdje

 

 

Sigurnost na obuci

safety

Sponzori

Pastor group
td_sito
belmetlogo
mimi_logo_r1_c1
<<  Svibanj 2060  >>
 Pon  Uto  Sri  Čet  Pet  Sub  Ned 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Što slijedi....

Anketa

DAli ćete ići na SPU
 

Slučajna slika

dscf3226
dscf3226
Kategorija: Novi instruktori

Knjiga gostiju

guestbook

Kontaktirajte nas

contact_us_r1_c1

Multimedija

onama